Vinç kiralama

Ebatları nedeniyle kule vinçler, tüm vinci kontrol eden bir çalıştırma kabini ile donatılmıştır.

Kule vinçlerinin pergelleri, kendisi beton bir tabana dayanan direkten (kule kısmı) yatay olarak uzanır. Bir orsa jib, yukarı ve aşağı hareket edebilirken, sabit jib, malzemeleri yatay olarak hareket ettiren çalışan bir dolly'ye sahiptir.

Vincin dönüşünü kontrol eden motor (döner ünite olarak bilinir), direğin üstüne oturur. Kule vinçler büyüklüklerinden dolayı bina ile birlikte inşa edilirler, onun yanında büyürler; bina Kiralık vinç bittiğinde, süreç tersine çevrilir.

Yüksekliğini, ağır malzemeleri kaldırma kabiliyetini ve çeşitli özelliklerini kullanan kule vinçler, yüksek bir bina inşa ederken vazgeçilmez bir araçtır.

Engebeli Arazi Vinci

Engebeli arazi vinci, arazi operasyonları için tasarlanmış, dört lastik tekerlekli bir alt takıma monte edilmiş bir vinçtir.

Denge ayakları, kaldırma sırasında vinci dengelemek ve dengelemek için dikey ve yatay olarak uzanır. Bu tip vinçler, vincin çalıştırılması için olduğu gibi aynı motorun alt takıma güç sağlamak için de kullanılabileceği tek motorlu makinelerdir.

Bu vinçler, engebeli, kirli ve kayalık araziye sahip şantiyeler için idealdir. Bu vincin hareketliliği ve sahada dolaşabilmesi, onu otoyol, altyapı ve inşaat projelerinde daha hafif yük asansörleri için etkili bir destek vinci haline getiriyor.

Gezer Vinç

Bu tip vinçlere asma vinçler de denilebilir. Genellikle bir fabrikada kullanılırlar ve bazıları çok ağır yükleri kaldırabilir.

Vincin vinci, bir kiriş boyunca, bazen her iki kiriş boyunca tek yönde hareket edebilen bir arabaya yerleştirilmiştir.

Zemin veya yüksek seviyeli raylar boyunca yöne doğru açılarla hareket ederler. Raylar genellikle bir montaj alanının yan tarafına monte edilir.

Köprü Vinç

Köprülü vinç olarak da adlandırılan köprülü vinç, genellikle endüstriyel ortamlarda bulunur. Adını, vincin köprü kısmı boyunca hareket eden vinç ile birlikte iş yükünü aşan her iki çelik kiriş tarafından desteklenen bir köprüye benzemesinden alıyor. Köprülü vinçlerin her iki alt türü de vardır: portal ve pergel vinçler.

portal

Bu gezer vincin bir çeşidi portal vinçtir, ancak bazen her iki terim de birbirinin yerine kullanılabilir.

Köprü ve portal vinç arasındaki en kritik fark, portal vincin her iki çerçeve çelik ayak tarafından desteklenmesi ve normalde bir ray üzerine inşa edilmesidir.

Portal vinçler genellikle nakliye rıhtımlarında ve limanlarda yükleri gemilerden kaldırırken görülür.

Pergel Vinç

Pergel vinçler, köprü vincin sadece bir başka versiyonudur. Bu tür vinçler, bir iş istasyonuna kalıcı olarak kurulur ve genellikle tekrarlayan görevler için kullanılır.

Kol veya kol, genellikle hareketli bir vinç kullanılarak duvara veya zemine monte edilmiş bir sütuna monte edilir ve bazı ek harekete sahip olabilir.

Paletli Vinç

Paletli vinç, paletli olarak da bilinen paletler yardımıyla kendi kendine hareket eder. Kullanımına bağlı olarak birçok dezavantajı ve avantajı vardır.

Başlıca avantajları, çoğunlukla dünyanın herhangi bir yüzeyinde hareket edebilmesidir; sürüngenleri sayesinde yumuşak topraklarda bile hareket edebilir.

Çünkü yükünü büyük bir alana aktarıyor. Bu yüzden hazırlıksız sitelerde hiçbir şey için endişelenmeden kullanılabilir.

Ve ana dezavantajları, çok ağır olması ve raylarda hareket etmesidir. Bu nedenle bir siteden diğerine kolayca taşınamaz ve daha fazla paraya mal olur.

Ancak, kamyonlarla kolayca ve fazla para harcamadan taşınabilir.

Hava Vinci

Bu tip vinçler Sky Cranes olarak da bilinir. Helikoptere benziyorlardı ve büyük yükler taşıyorlardı.

Daha çok karadan ulaşımın zor olduğu yerlerde kullanılırlar. Ve hepinizin bildiği gibi Helikopterler uçuyor, bu da her yere ulaşabilecekleri anlamına geliyor.

Genellikle yüksek binalara yük kaldırırlar. Teknelerden, arabalardan önceden yapılmış yüzme havuzlarına kadar kapasitelerindeki her şeyi kaldırabilirlerdi. Afetlerde kurtarma amacıyla da kullanılabilirler.

Hidrolik Vinç

Hidrolik vinçlerin tasarımı basit olabilir, ancak aksi takdirde imkansız görünen zor görevleri yerine getirebilir.

Bu makineler birkaç dakika içinde yollara kirişler monte etme, fabrikalardaki ağır ekipmanları kaldırma ve ev inşa etme yeteneğine sahiptir.


Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started